Isnin, 1 April 2019


KEM REMAJA ALAM SEKITAR KUALA SEPETANG

Lawatan daripada Penang Green Council ke Kuala Sepetang. Program ini dijalankan selama 3 hari 2 malam . Bilangan pelajar yg terlibat ialah seramai 70 orang dan fasilitator 8 orang. Kami Kuala Sepetang Eco Tours diberi tanggungjawab oleh Penang Green Council dalam Program Alam Sekitar adalah untuk menyediakan :

-          Penginapan
-          Makan minum
-          Aktiviti
-          Dewan
-          Bilik speaker
-          Tour Guide
 AKTIVITI YANG DIJALANKAN

Aktiviti yang dijalankan terbahagi kepada dua modul. Modul pertama adalah aktiviti indoor seperti ice breaking yang di handle oleh pihak PGC sendiri manakala modul kedua adalah outdoor.


Aktiviti ice breaking 


 Aktiviti outdoor dihandle oleh pihak kami sendiri. Antara aktiviti outdoor yang kami jalankan adalah lawatan dan jungle trekking ke kilang arang kayu bakau, menaiki boat river cruise bagi menyaksikan keindahan flora dan fauna,  sangkar ikan, warisan sejarah di sekitar perkampungan nelayan Kuala Sepetang dan melihat keindahan kelip-kelip di Kuala Sepetang. Tour guide memberi penerangan mengenai proses pokok kayu bakau  Aktiviti jungle trekking di hutan bakau

 
Sangkar ikan 

 
Tour guide memberi taklimat kelip kelip kepada pelajar


Oleh itu, kami amat berbesar hati dapat memberikan tunjuk ajar yang baik sepanjang melaksanakan program alam sekitar di Taman Tasik Taiping dan Kuala Sepetang. Jika ada sebarang pertanyaan atau berminat boleh hubungi atau pergi ke laman web kami :
Jusri: 017-6316132

Atau pergi ke laman web kami:
www.gosepetang.com 


1 ulasan:

 1. Izin promo ya Admin^^
  bosan tidak ada yang mau di kerjakan, mau di rumah saja suntuk,
  mau keluar tidak tahu mesti kemana, dari pada bingung
  mari bergabung dengan kami di ionqq^^com, permainan yang menarik
  ayo ditunggu apa lagi.. segera bergabung ya dengan kami...
  add Whatshapp : +85515373217 ^_~ :))

  BalasPadam

PERAK TRAVEL FAIR 2022

  PROMOSI KUALA SEPETANG ECO TRACK  Sempena PERAK TRAVEL FAIR pada 11 hingga 13 Mac 2022 di Setia City Mall Shah Alam. PAKEJ BOT RIVER CRUIS...